Leerlingen De Neerhof halen geld op voor Jeugdfonds Sport Brabant

21 december 2018
Twee kinderen uit groep 8 vertelden waarom zij voor dit doel hadden gekozen: alle kinderen, ook uit gezinnen waar weinig geld is, moeten kinderen kunnen sporten en lid kunnen zijn van een sportclub. Het geld is bestemd voor kinderen uit de gemeente Moerdijk.
 
Machteld Rijsdorp bedankte de kinderen van de Neerhof heel hartelijk voor het geld. Zij legde uit waarom sporten voor iedereen zo goed is, dat meedoen voor alle kinderen zo belangrijk is, dat niemand buitengesloten mag worden, hoe het Jeugdfonds Sport Brabant werkt en aan de namen van kinderen komt en hoe alles zoals contributie en sportkleding geregeld wordt.
 
Burgemeester Jacques Klijs vertelde o.a. nog hoe de gemeente weet welke gezinnen weinig geld kunnen uitgeven aan zaken zoals contributie voor een lidmaatschap van een sportclub voor hun kinderen. De kinderen waren heel betrokken en stelden veel goede vragen zowel aan Jacques Klijs als aan Machteld Rijsdorp. Het was een prachtige en levendige bijeenkomst!
 
Geweldig bedankt basisschool Neerhof uit Zevenbergen!!

Het Jeugdfonds Sport Brabant werkt al enkele jaren heel goed met de gemeente Moerdijk samen om kinderen te laten sporten. Dat betekent op dit moment zeker dat ieder jaar zo tussen de 150-165 kinderen in Moerdijk via het fonds in sportclubs kunnen gaan sporten. Er wordt hier heel vaak voor voetbal, turnen of zwemmen gekozen.
 
 
Kijk op Moerdijk nieuwsbericht